Videopresentatie 3D ontwerp Woonhuis met souterrain

Voor dit woonhuis met souterrain heb ik een totaalontwerp mogen bedenken. De bewoner wilde graag een gevoel krijgen voor de mogelijkheden van de ruimte daar de woning momenteel nog een geheel andere indeling en een kleiner oppervlak beslaat. De gehele woning wordt gerenoveerd: muren worden doorbroken en de kelder wordt uitgediept en vergroot tot een souterrain.  Een advies en 3D ontwerp zou hem helpen bij het maken van de juiste keuzes aangaande de definitieve locatie van muren, de algehele indeling, de toewijzing van functionele gedeelten, de verkeersruimte, de keukenopstelling, vide-indeling, maatwerkmeubels en meer. Ook de lichtinval zou dermate verbeteren met de renovatie en is meegenomen in het nieuwe ontwerp.

Woonhuis
met souterrain

Totaalontwerp en -advies 3D, Amsterdam

De opdrachtgever wilde een verbinding tussen beide woonlagen. In de ruime vide heb ik een eikenhouten trap ingetekend, welke als een waterval uit de eikenhouten vloer lijkt te vloeien. Deze materiaalkeuze maakt dat één en ander samenhang vertoont en geeft een rustig maar dynamisch beeld. Onderaan de trap adviseerde ik een kwartslag draai via een bordes. Dit voor een speelse uitstraling en optimale ervaring van de ruimte doordat het aflopen naar beneden hiermee tevens een blik op de zithoek en serre biedt. 

De vide wordt daarnaast verbonden met de woonruimte middels een maatwerkmeubel met walnoten accenten. De ruimte biedt tevens een podium voor de custommade surfplank, een persoonlijk souvenir uit de Filipijnen. Het ontworpen kastmeubel mondt vervolgens uit tot een open haard én meditatiehoek (zijn Mojo) bij de serre.

Scroll naar boven