Indelingsadvies Den Bosch

Jaren '60 woning: indeling 2 verdiepingen

Advies indeling, vormgeving en functionaliteiten, De Meern

Met dit stel heb ik meegedacht over de indeling van de begane grond en eerste verdieping. Aanleiding is hun verhuizing van een stadse benedenwoning naar een ruime jaren ’60 woning met veel ruimte rondom. Naast esthetiek was tevens een functionele indeling van belang voor de opdrachtgevers. 

Leefkeuken

Grote wens was een ruime leefkeuken als sociale ontmoetingsplaats met nabijheid van de ruime tuin. Ze houden namelijk van lange borrel- en BBQ avonden! Expliciet vroegen ze mij mee te denken met een goede toepassing van het middelste gedeelte van de achterkamer. Deze was bij de eerdere bewoners vrijwel onbenut gebleven. Daarom heb ik hen geadviseerd de keuken en eetkamer bij de achterpui te placeren. Waarbij ik uiteraard rekening heb gehouden met de toekomstwens van een eventuele verbreding van de tuindeuren.

De opstelling in lengterichting geeft niet alleen een fijne routing en voldoende verkeersruimte maar behoudt ook goede zichtlijnen naar en vanuit de zit- en relaxhoek. Om knusheid te geven aan de zithoek is de hoekbank zo ingetekend, dat deze het gedeelte afbakent. Tegelijkertijd biedt de chaise longue meteen uitzicht op de open haard. Terwijl vanuit de relaxhoek en de leefkeuken ook kan worden genoten van diezelfde open haard door de drie open zijden. Zo ontstaan er fijne hoeken die toch met elkaar in verbinding zijn.

Badkamer

Ook voor de eerste verdieping werd advies gevraagd en dan in het bijzonder over de locatie en indeling van de badkamer. In de oude situatie was de badkamer te krap. Wens was een ligbad en separate inloopdouche. Hierbij is meegedacht over het verplaatsen van de badkamer van voor naar de middelgrote slaapkamer aan de achtergevel. Er zijn overwegingen besproken omtrent behoud van de badkamer op de originele locatie aan de voorzijde. Dit door uitbreiding door een deel van de naastgelegen slaapkamer erbij te pakken. Voordeel van deze laatste optie is dat de drie slaapkamers op de verdieping behouden kunnen worden. Bij verplaatsing zou de badkamer daarentegen als voordeel onder meer extra gebruiksoppervlak krijgen. 

Live sessie indelingsschetsen

Tot slot is er een bij de online presentatie nog een spontane schets sessie ontstaan. Waarbij we live met elkaar de overwegingen voor de diverse alternatieve indelingen hebben besproken. Een fijne manier van sparren om samen tot mooie dingen te komen!

 

Door dit indelingsadvies heeft het stel het zelfvertrouwen gekregen dat ze goed hebben nagedacht over en zich bewust zijn van de verschillende opties die de hun nieuwe woning hen biedt. Ze kunnen met vertrouwen definitieve keuzes maken en de verbouwing starten!

Scroll naar boven