Indelingsadvies Den Bosch

Levensloopbestendige slaapkamer

Totaalpakket slaapkamer, Drenthe

Met het oog op de toekomst gaat dit echtpaar hun slaapkamer verhuizen van de eerste verdieping naar de begane grond. Grote wens is een warme en functionele slaapkamer welke in geval van afnemende mobiliteit voldoende verkeersruimte behoudt en waarbij ze in contact zijn met de mooie groene tuin. 

Qua sfeer dacht het echtpaar zelf aan blauw- en grijstinten omdat ze dit kleurenpalet altijd hebben toegepast in diverse slaapkamers over de tijd. Om iets meer pit en warmte toe te voegen heb ik in het kleuren- en materialenplan tevens een mosterdkleur toegevoegd en warme stoffen zoals velvet voor de gordijnen. En uiteraard het frisse groen van planten voor het binnenhalen van de eeuwenoude Drentse natuur achter hun huis! 

Toegepast in dit Moodboard zijn de volgende kleuren, gebaseerd op de persoonlijke familiegeschiedenis:

  • Mosterdkleur: van de Groningse mosterdzaadvelden;
  • Korenbloemblauw: afgeleid van de bloem waarnaar de molen van de familie was vernoemd;
  • Lichtblauw, crème en lichtgrijs: van de Hollandse luchten, Zeeuwse luchten, Groningse luchten, het strand, de Wadden en de Zee…

De opdrachtgevers kregen er meteen een warm thuisgevoel bij, toen ik het hen presenteerde. 

Levensloopbestendigheid: gelijkvloers wonen

Toekomstwens is gelijkvloers wonen, in dit geval op de begane grond. Zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in de door hen zelf gebouwde woning. Tijdens het ontwerp van de woning, zo’n dertig jaar geleden, is hiermee al rekening gehouden. Dit door het creeeren van een slaapkamer op de begane grond, welke tevens lang als kantoor aan huis heeft gefungeerd. Maar ook door de vorm en ruimte in de garage dusdanig in te tekenen dat er een badkamer kan worden gerealiseerd.

Mij is daarom gevraagd in 2022 een advies uit te brengen rondom de routing op de begane grond wanneer naast de slaapkamer tevens de natte ruimtes worden aangepakt en er een badkamer zou worden gecreëerd. Dit zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de locatie van de meterkast, CV-installatie en wasmachine-droogcombinatie. Daarbij zou de toegang (voordeur) van de woning wellicht van plaats veranderen.

Scroll naar boven